Dr. Wamser + Batra GmbH, het managementadviesbureau voor India en lid van de "Global Consulting Alliance", heeft met succes de zoektocht naar een Sales Manager in India voor BAUMANN Federn AG uit Zwitserland (BAUMANN Springs Ltd.) geleid en afgerond.

Voordien was het zoekproject reeds benaderd met Indiase personeelsbureaus, hetgeen echter geen succes opleverde ondanks de aanzienlijke tijdsbesteding van ongeveer een jaar. Alleen via Dr. Wamser + Batra GmbH konden kandidaten met de vereiste kwaliteit worden gevonden en voor een baan bij BAUMANN worden gewonnen. Het bedrijf was op zoek naar een verkoopmedewerker met ervaring in de automobielindustrie en een bijbehorend netwerk in de regio Pune.

"We hebben alleen met WB de juiste verkoopdirecteur voor onze India business gevonden. Nadat we eerder meer dan een jaar zonder succes op de Indiase markt hadden gezocht met een regionaal wervingsbureau, konden we de werving met WB binnen drie maanden professioneel afronden uit een zeer gekwalificeerde pool van sollicitanten", zegt Oliver Schmid, hoofd Business Development / lid van de groepsdirectie BAUMANN Springs Ltd.

Het personeelsonderzoek werd in India uitgevoerd door Indiase medewerkers van de verantwoordelijke dochteronderneming WB Management Consulting Pvt. Ltd. en stond onder toezicht van de projectmanager en vertegenwoordigster van WB in Zwitserland (St. Gallen), mevr. Carmen Heinrich.