In het kader van onze enquête "Index Ondernemingsklimaat India" 31 procent van de ondervraagde bedrijven noemde de Beheer van hun Indiase onderneming als de grootste belemmering voor groei. Samen met belastingen en douane zijn naleving en bureaucratie nog steeds de grootste kopzorg, en vaak de grootste frustratie, voor onze bedrijven in India.

Het was de invoering van de GST in de zomer van 2017 die opnieuw voor onzekerheid zorgde. In dit specifieke geval werden vele details maanden later nog aangepast en vervolgens voor de eerste maal door de controleurs behandeld.
Intussen zijn echter bijna alle belangrijke economische hervormingen van de regering doorgevoerd. Daarom mag hier nu enige geruststelling worden verwacht.

Naleving heeft de hoogste urgentie!

Desondanks vormt de vereiste naleving van overheidsvoorschriften - niet alleen in India - nu een Sisypheaanse taak vertegenwoordigen

Onvolledige naleving brengt echter niet alleen aanzienlijke financiële risico's met zich mee, maar ook juridische risico's. Het niet naleven van compliance-vereisten werd door de autoriteiten in India de afgelopen decennia vaak gewoon getolereerd, was een gangbare praktijk en maakte voor veel Indiase directeuren deel uit van de normale bedrijfspraktijk. Maar wat 10 jaar geleden nog gebruikelijk was, is intussen sterk veranderd: Dankzij de digitalisering en professionalisering zijn de Indiase autoriteiten efficiënter en consequenter geworden in het vervolgen van relevante overtredingen en het aan het licht brengen van illegale handelspraktijken!

India en naleving kunnen onder controle gehouden worden als je er zorg voor draagt!

Naast de reguliere Indiase jaarrekeningen (in de regel per 31.03. van elk jaar) en het onderzoek en de controle daarvan in het kader van een zogeheten "Statutory Audit" door accountants, worden ook aanvullende zogeheten "interne auditsDe "interne audit", een soort "interne audit" die door gekwalificeerde externe deskundigen wordt uitgevoerd, heeft in de praktijk zijn waarde bewezen.

WB snelle zakelijke zelftest (checklist)