Onder de Bedrijven Frisse Start Regeling 2020 (CFSS-2020), ontvangen alle Indiase bedrijven uiterlijk op 30 september 2020 de (verwacht eenmalige) mogelijkheid gemist Kennisgevingen, documenten en formulieren bij de griffier van Bedrijven (RoC) in te dienen.  

Volgens de Wettelijk (ook: Secretariële) Naleving er zijn talrijke deponeringen vereist onder de Indiase Companies Act 2013 tijdens het jaar - zie Jaarlijkse nalevingskalender. Deze omvatten, onder andere, de Jaarrekening (formulier AOC-4 incl. balans) en de jaarlijks rendement (formulier MGT-7), maar ook occasionele indieningen, zoals de Benoeming van nieuwe bestuurders of de Wijziging van het maatschappelijk kapitaal

Geen vervolging - geen kosten - geen ruw ontwaken achteraf. 

Vooral (kleinere) filialen van Europese middelgrote ondernemingen voeren deze taken niet altijd volledig uit. Niettemin zijn de bestuurders verantwoordelijk voor de naleving van de wettelijke naleving en er ook persoonlijk aansprakelijk voor zijn (mogelijk zonder zich daarvan bewust te zijn - zie hier). 

Karsten Echle, management expert

De personen die hiervoor verantwoordelijk zijn, hebben nu de mogelijkheid om alle gemiste verslagen van de afgelopen jaren in te halen zonder (deels zware) sancties op te lopen. Daarom bevelen wij al degenen die de afgelopen jaren geen 100 procent verslag hebben uitgebracht, aan dit alsnog te doen. conform verbeteringen moesten aanbrengen en "hun huis op orde moesten brengen". Dit bespaart u in de toekomst niet alleen een hoop stress en gedoe met de Indiase autoriteiten, maar mogelijk ook een hoop geld.  

Praat met onze Europese experts voor administratieve diensten in India. Wij gaan graag voor u na waar u nog actie moet ondernemen en hoe u in India onaantastbaar kunt (blijven).

Financiën en naleving