Als gevolg van de lockdown worden de meeste Indiase dochterondernemingen geconfronteerd met instortende verkopen en uitstaande vorderingen - met aanhoudende Personeel- en exploitatiekosten. Om eventuele problemen, risico's en, indien nodig, het bedrag en de timing van de kasbehoeften van een Indiase onderneming te bepalen, is liquiditeits- en cashflowplanning momenteel van het grootste belang. 

In het bijzonder kunnen wij u helpen met Budgettering van het lopende begrotingsjaar (met terugwerkende kracht tot 1 april 2020) en bij het opstellen van de bijbehorende Liquiditeits- en cashflowplanning Steun.  

Wij bevelen aan stap voor stap een driejarenplan (prognose 1+2) op te stellen. Dit geeft u en uw belanghebbenden het best mogelijke overzicht van hoe uw Indiase bedrijfsactiviteiten zich in de toekomst waarschijnlijk zullen ontwikkelen. 

Beheer van liquide middelen in tijden van Corona 

Naast planningsactiviteiten kunnen wij u ook goed ondersteunen bij actief cash management ter plaatse in India. Ga er bijvoorbeeld niet van uit dat uw vorderingen op de gebruikelijke wijze zullen worden voldaan! 

Karsten Echle

Cash management heeft alles te maken met het optimaliseren van uw werkkapitaal (vorderingen, schulden en voorraden). Kortom, het gaat erom ervoor te zorgen dat uw onderneming te allen tijde permanent liquide is. 

In onze volgende WBinar. Indiase dochterondernemingen geconfronteerd met "nieuwe normaliteit vertelt je Box Echle meer over de onderwerpen Liquiditeit en Beheer van liquide middelen tijdens de Corona-crisis. Wij verheugen ons op uw deelname. 

Info over de WBinar - Registreer nu!