In het kader van de WB India top Berthold Schuler (Managing Director, MT Derm Medical Products Pvt. Ltd., Chennai) bracht verslag uit over de achtbaanrit van zijn bedrijf tijdens en na de lockdown in India en hoe de Duitse wereldmarktleider voor apparatieve cosmetica op het gebied van het injecteren van stoffen in de huid (inclusief tatoeages) binnen een week - nadat de lockdown in India was opgeheven - weer een recordverkoop kon realiseren.

Hoe een rollercoster te besturen

MT.DERM slaagde in India in datgene waar alle middelgrote ondernemingen in ons land van dromen, namelijk een klassieke "V-recovery". Dit was echter geenszins toeval, maar te danken aan de consequente en voortdurende optimalisatie van de bedrijfsprocessen in de afgelopen jaren. Berthold Schuler verankerde kwaliteitsmanagement, absolute klantgerichtheid en procesmanagement in zijn Indiase onderneming. Dankzij intelligente warehousing en efficiënte bevoorradingsketens kon MT.DERM onmiddellijk na de lockdown weer aan de vraag voldoen.

Schuler bevestigt dus ook onze ervaring: In India mag men zich niet laten tegenhouden door bepaalde vooroordelen en genoegen nemen met 80 procent oplossingen. Vooral in zo'n moeilijke markt is de effectiviteit en efficiëntie van de eigen organisatie een eerste vereiste om überhaupt te kunnen concurreren. Daarom moet de voortdurende optimalisatie van de processen steeds het aandachtspunt zijn van het bedrijfsmanagement in India.

Als u meer wilt weten over het verhogen van de productiviteit, het verlagen van de kosten en het verbeteren van de kwaliteit, neem dan contact met ons op!

WB Turnaround Management®