Er is geen tekort aan dienstverleners en diensten voor de zakelijke dienstverlening in Duitsland of India. Er zijn talloze kleinere en grotere aanbieders die afzonderlijke deelgebieden, zoals de salarisadministratie, of zelfs de gehele financiële afdeling van u kunnen overnemen, zodat u zich alleen op het wezenlijke kunt concentreren: het cultiveren van de markt en het verdienen van geld.

Met ons verwerkingscentrum en meer dan 40 deskundigen op dit gebied naar de Locaties New Delhi, Pune, Bangalore en Mumbai bevrijden we onze klanten ook van vervelende administratieve taken. In die zin verzorgen wij in de eerste plaats de financiële en loonadministratie, met inbegrip van alle fiscale compliance-vraagstukken, alsmede de zogenaamde secretariële compliances, d.w.z. ervoor zorgen dat al uw activiteiten in overeenstemming zijn met het Indiase vennootschapsrecht.

Toegevoegde waarde door visie van werknemers

Maar ook hier, zoals op alle andere gebieden, nemen wij een brede of allesomvattende kijk: Wij zien niet alleen de afzonderlijke taken, maar ook of vooral de onderlinge verbanden en de effecten van de afzonderlijke processen en projecten. We kijken ook naar links en rechts en denken een paar stappen vooruit. Omdat onze belangrijkste zorg is om bedrijven actief te ondersteunen bij hun duurzame groei in India.

Daarbij leveren onze medewerkers prestaties van hoge kwaliteit, omdat het niet gaat om louter "doorwerken", maar om het gevoelig omgaan met cijfers en processen. Een gevoelige, bewuste aanpak die ertoe leidt dat onregelmatigheden en discrepanties worden opgemerkt.

Een voorbeeld uit onze praktijk:

Een betaling aan de echtgenote van de Indiase manager komt voor in de boekhouding. De ontvangstbewijzen zijn beschikbaar en de betalingen kunnen naar behoren worden geboekt. Vanuit het oogpunt van de administratie is er geen bezwaar - de transactie is "schoon".

Maar niet voor ons: want een betalingsopdracht aan de familie van het interne personeel is niet alleen ongewoon, het doet ons ook vragen stellen. Voor ons is het duidelijk dat in zo'n geval de rode vlag wordt gehesen. De waarneming wordt gedocumenteerd en het hoofdkantoor wordt op de hoogte gebracht, zodat eventuele afwijkingen onmiddellijk kunnen worden opgehelderd en eventuele risico's of zelfs crises die zich reeds hebben voorgedaan, in een vroeg stadium kunnen worden onderkend en onder controle kunnen worden gebracht.

In dit geval bleek dat de betalingen door het hoofdkantoor moesten worden goedgekeurd en als een soort bonus aan de familie van de manager moesten worden uitbetaald. Maar de achtergrond had anders kunnen zijn: Nepotisme, corruptie, verduistering, enz.

Zonder persoonlijke meningen of zelfs beschuldigingen aan het adres van de betrokkenen te uiten, worden de feiten neutraal aan het hoofdkantoor doorgegeven. Hier was het gewoon de informatie "Attentie, er is een buitengewone/ongebruikelijke betaling aan een familielid van de werknemer". en de hint om dit proces te controleren.

Het voorbeeld toont aan hoe belangrijk het is om vooruit te kijken en oplettend te zijn, maar ook om de onderlinge verbanden en processen te begrijpen, zodat "ongemakkelijke" situaties kunnen worden herkend en dienovereenkomstig kan worden gehandeld. Deze aanpak wordt ondersteund door een voortdurend contact met het hoofdkantoor en een open, transparante communicatie.

Want zelfs de kleinste afwijkingen kunnen uitgroeien tot grote risico's en dus tot enorme problemen voor de onderneming, indien zij niet worden opgemerkt of niet worden doorgegeven aan de verantwoordelijke partijen.


Wat we precies doen en welke onderwerpen van de financiële afdeling we behandelen, kunt u vinden in ontdek hier.