46% van de ondervraagde KMO's beoordelen hun huidige bedrijfssituatie in India als goed, 43% als bevredigend. Slechts 10% van de respondenten beoordeelt hun situatie als slecht. Dit is een verheugend resultaat van de index voor het ondernemingsklimaat, aangezien de stemming aanzienlijk is verbeterd in vergelijking met vorig jaar.

Uit onze studie is gebleken dat 18% van de ondernemingen aanzienlijk achterbleven bij hun omzetverwachtingen. Alleen 6% miste hun omzet met meer dan de helft. De dalende aantallen en niet ingeloste verwachtingen zijn te wijten aan de nog steeds heersende Covid19-impact. Onder de ondervraagde kleine en middelgrote ondernemingen is er geen bedrijf dat niet door de pandemie of de gevolgen daarvan is getroffen.

Positieve beoordeling ondanks moeilijkheden in verband met pandemie

In onze studie over het ondernemingsklimaat in India werpen wij licht op de redenen voor het gebrek aan omzet en de belemmeringen voor groei in het algemeen. Evenals de belangrijkste onderwerpen van de lange-termijn India-strategie van het MKB.

De resultaten van onze studie zijn positief, ondanks de nog steeds voortdurende gevolgen van de pandemie. Daaruit blijkt dat middelgrote ondernemingen uit de DACH-regio blijven vasthouden aan de Indiase markt en het potentieel zien dat hun daar wordt geboden.

 

Neutrale en realistische beoordeling door het MKB

Wij hebben de WB Business Climate Index India voor de vierde keer uitgevoerd. De oorspronkelijke reden is ook vandaag nog relevant: met onze enquête willen wij een neutrale en realistische indruk krijgen vanuit het oogpunt van het plaatselijke MKB. Omdat wij nog steeds ervaren dat enquêtes in verband met India vaak worden bepaald door "zelfpromotie", klantenwerving of andere niet-transparante invloeden.

Zoals elk jaar vertrouwen wij op de beoordeling van onze ruim 500 klanten, die zelf steeds meer India-ervaring opdoen en zo hun eigen bedrijfsontwikkeling, economische invloeden en ook toekomstige prioriteiten kunnen inschatten. Onze resultaten worden sinds de eerste enquête in 2017 ongefilterd, neutraal en gratis ter beschikking gesteld van het publiek.

Download: WB Business Climate Index India 2021 Download: WB Business Climate Index India 2021

Hier vindt u de Infographic op de WB Business Climate Index India 2021.